Naar de CDLH
Nl
   
Fr

Welkom bij het

Belgisch Centrum voor

Evidence-Based Medicine

Cursussen

Cursussen

Neem een kijkje in het uitgebreid cursusaanbod van CEBAM: vaste opleidingen & workshops, maar ook cursussen op aanvraag.

meer info
Richtlijnen

Richtlijnen

CEBAM valideert sinds 2002 klinische praktijkrichtlijnen van wetenschappelijke beroepsorganisaties. Klik hier voor meer informatie.

meer info
Cochrane

Cochrane

Ontdek/Lees hier hoe CEBAM, als Belgische tak van het Dutch Cochrane Centre, het schrijven en verspreiden van 'Systematic Reviews' promoot.

meer info
Digitale bibliotheek

CDLH

De Cebam Digital Library for Health biedt objectieve wetenschappelijke medische informatie via het internet: klinische richtlijnen, systematic reviews, medische tijdschriften,...

meer info
Laatst gewijzigd op 14/10/2015 16:27 door Elizabeth Johanna Stella Bosselaers

Welkom

CEBAM, het Belgisch Centrum voor Evidence-Based Medicine (EBM), is een onafhankelijk, multidisciplinair en interuniversitair medisch wetenschappelijk instituut dat zich richt tot zorgverleners, patiënten en gezonde burgers.
De werking van CEBAM steunt op vier pijlers:
 
1. CEBAM moedigt zorgverstrekkers aan en helpt hen om in hun dagelijkse praktijk gebruik te maken van Evidence-Based Medicine. Hiervoor worden methodologische cursussen georganiseerd. Het instituut streeft er tevens naar om het EBM-gedachtegoed bij het grote publiek bekend te maken.
 
2. CEBAM is een onafhankelijke validator van klinische praktijkrichtlijnen en geeft methodologische ondersteuning aan Belgische richtlijnontwikkelaars.
 
3. Als 'Cochrane Belgium', de Belgische tak van het Dutch Cochrane Centre​, bevordert Cebam het opstellen, onderhouden en verspreiden van Systematische Reviews.
 
4. De Cebam Digital Library for Health (CDLH) opent voor elke zorgverlener een venster op objectieve medische en paramedische wetenschappelijke literatuur, en dit tegen een betaalbare prijs.