Vacature: jobstudent kwalitatief onderzoek

28/05/2024
Blog Image

Heb je een talent om gesprekken uit te typen, patronen te ontrafelen en deze samen te vatten in een synthese? Dan zijn we naar jou op zoek!

Vacature jobstudent kwalitatief onderzoek (EBP cultuurmeting bij zorgverleners)

De overheid streeft naar een hoge kwaliteit van onze gezondheidszorg die veilig is voor de patiënten. Daarvoor moeten gezondheidswerkers zich kunnen baseren op de laatste wetenschappelijke inzichten. Door middel van focusgroepen bevragen we de verschillende gezondheidsberoepen uit de eerste lijn omtrent hun omgaan met Evidence Based Practice (EBP) . Wij zoeken iemand die ons helpt bij de verwerking van deze focusgroepen.

Situering

Cebam is het Belgisch Centrum voor Evidence-Based medicine (www.cebam.be) en heeft als missie de toepassing van Evidence Based Practice (EBP) in België te versterken en te verbreiden. Daarom focust Cebam op een aantal activiteiten: het geven van opleidingen, het valideren van EBP informatiebronnen, het evalueren van de impact ervan bij de zorgverstrekkers, het verspreiden van betrouwbare gezondheidsinformatie via de website www.gezondheidenwetenschap.be. Op vraag van de Belgische overheid en gefinancierd door RIZIV werkt Cebam samen met andere organisaties in een Belgische EBP-netwerk (www.Evikey.be). Cebam vertegenwoordigt tevens de internationale instituten Cochrane en Joanna Briggs in België. Onze organisatie bestaat uit een dynamisch team van een tiental vaste medewerkers, die meestal deeltijds werken, met daarnaast evenveel losse medewerkers.

In kader van de opdracht van Cebam binnen het Evikey netwerk, ontwikkelde de cel Evaluatie van Cebam een bevraging om zicht te krijgen op de EBP-cultuur bij de verschillende beroepsgroepen van zorgverleners in de eerste lijn, waarvoor het netwerk een EBP-aanbod heeft. Deze bevraging richt zich tot huisartsen, verpleegkundigen, ergotherapeuten, tandartsen, diëtisten, apothekers, kinesitherapeuten, logopedisten, vroedvrouwen, podologen en klinisch psychologen. De voorbije weken hebben er verschillende focusgroepen plaatsgevonden. Nu is de volgende stap om deze focusgroepen te analyseren en aanbevelingen te doen voor het Evikey netwerk. Op deze manier kan de EBP-cultuur binnen de eerste lijn verder geoptimaliseerd worden.


Functieomschrijving

We zoeken een jobstudent om tijdelijk (zomer 2024) ons team te versterken, voor volgende taken:

 • Uittypen van de focusgroepen
 • Verwerking van de focusgroepen
 • Resultaten samenvatten in een rapport

Profiel

Vereisten:

 • Je hebt bij voorkeur een opleidingsachtergrond in de (bio)medische wetenschappen, psychologie, criminologie, sociologie, communicatiewetenschappen, taal & letterkunde of gelijkwaardig
 • Je behoudt het overzicht en structuur en hebt oog voor details
 • Je kunt kritisch nadenken en redeneren
 • Je kunt zelfstandig werken
 • Je bent een teamspeler
 • Je hebt een grondige kennis van gesproken en geschreven NL
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met kwalitatief onderzoek of interesse om kwalitatief onderzoek uit te voeren

Aanbod:

 • een contract van 50 à 100% voor in totaal maximum 160 uur (onderling af te stemmen);
 • een uitdagende job binnen een organisatie in volle evolutie;
 • een enthousiast team;
 • flexibiliteit in werkorganisatie (deels thuiswerk).

Sollicitatie:

Kandidaturen met motivatiebrief en cv kunnen verstuurd worden t.e.m. 30 juni 2024 ter attentie van Patrik Vankrunkelsven (Patrick.vankrunkelsven@kuleuven.be) en in cc (evaluatie@cebam.be).