Cochrane & JBI

Systematic Reviews

Cochrane Belgium

Een wereldwijd onafhankelijk netwerk

Cochrane Belgium is een van de zogenaamde geografische groepen van Cochrane en vertegenwoordigt Cochrane in België. Cochrane is een wereldwijd onafhankelijk netwerk van onderzoekers, gezondheidswerkers, patiënten, mantelzorgers en andere mensen met een groot engagement om samen betrouwbare gezondheidsinformatie te produceren, vrij van commerciële en financiële belangen.

De missie van Cochrane is het bevorderen van gezondheidsgerelateerde, wetenschappelijk onderbouwde besluitvorming door het produceren van hoogwaardige, toegankelijke systematische reviews en andere samenvattingen van wetenschappelijk bewijs uit onderzoek.

Naar de website van Cochrane Belgium

Cochrane Belgium heeft als opdracht om:

Contacteer Cochrane Belgium voor meer informatie: info@cochrane.be

JBI - BICEP

Katalysator van veranderingen

BICEP, het Belgische Interuniversitair Centrum voor Evidence based Practice, is de Belgische tak van de ‘Joanna Briggs Collaboration’. Het ‘Joanna Briggs Institute’ is het internationaal centrum voor onderzoek en ontwikkeling van de universiteit van Adelaide in Australië.

Al meer dan 20 jaar ondersteunt het ‘Joanna Briggs Institute’ gezondheidswerkers om de resultaten wereldwijd van hun zorgverlening te verbeteren en fungeert als katalysator van veranderingen door het aanleveren van het beste beschikbare bewijs die de klinische besluitvorming faciliteren.

De missie van BICEP is het bevorderen en het ondersteunen van de synthese, de overdracht en het gebruik van wetenschappelijk bewijs door zinvolle en doeltreffende zorgpraktijken te identificeren die de gezondheidszorgresultaten wereldwijd mee helpen verbeteren.

Naar de website van JBI - BICEP