Cochrane & JBI

Systematic Reviews

Cochrane Belgium

Een wereldwijd onafhankelijk netwerk

Cochrane Belgium is een van de zogenaamde geografische groepen van Cochrane en vertegenwoordigt Cochrane in België. Cochrane is een wereldwijd onafhankelijk netwerk van onderzoekers, gezondheidswerkers, patiënten, mantelzorgers en andere mensen met een groot engagement om samen betrouwbare gezondheidsinformatie te produceren, vrij van commerciële en financiële belangen.

De missie van Cochrane is het bevorderen van gezondheidsgerelateerde, wetenschappelijk onderbouwde besluitvorming door het produceren van hoogwaardige, toegankelijke systematische reviews en andere samenvattingen van wetenschappelijk bewijs uit onderzoek.

Naar de website van Cochrane Belgium

Cochrane Belgium heeft als opdracht om:

Contacteer Cochrane Belgium voor meer informatie: info@cochrane.be

JBI Belgium

Katalysator van veranderingen

JBI Belgium: A JBI Centre of Excellence is de Belgische tak van JBI. JBI is een wereldwijde organisatie die evidence-based beslissingen i.v.m. gezondheid en gezondheidsdiensten promoot en ondersteunt. JBI biedt een ruime waaier aan oplossingen die de toegang en de implementatie van het beste bewijsmateriaal vereenvoudigen.

JBI’s benadering tot evidence-based gezondheidszorg is uniek. JBI beschouwt evidence-based gezondheidszorg als besluitvorming die rekening houdt met de uitvoerbaarheid, geschiktheid, betekenis en effectiviteit van gezondheidspraktijk.
De missie van JBI Belgium is het bevorderen en het ondersteunen van de synthese, de overdracht en het gebruik van wetenschappelijk bewijs door zinvolle en doeltreffende zorgpraktijken te identificeren die de gezondheidszorgresultaten wereldwijd mee helpen verbeteren.

Naar de website van JBI Belgium: A JBI Affiliated Group

Het JBI EBHC Model, uitgelegd in het Nederlands

Onze aanpak