Vacatures bij Cebam en Gezondheid en Wetenschap

14/05/2024
Blog Image

Cebam en Gezondheid en Wetenschap zijn op zoek naar nieuwe medewerkers om twee vacatures in te vullen. Zo zoeken we een halftijdse wetenschappelijk medewerker voor onze cel Validatie, en een halftijdse medisch redacteur voor Gezondheid en Wetenschap. Het is mogelijk om in te tekenen op beide vacatures tegelijk.

Vacature1: wetenschappelijk medewerker voor cel Validatie

De overheid streeft naar een hoge kwaliteit van onze gezondheidszorg die veilig is voor de patiënten. Daarvoor moeten gezondheidswerkers zich kunnen baseren op de laatste wetenschappelijke inzichten.

De cel validatie van Cebam beoordeelt richtlijnen en andere evidence​​​​based informatie voor de eerstelijnszorg op wetenschappelijke kwaliteit en betrouwbaarheid. De gevalideerde informatie krijgt het Cebam kwaliteitslabel en komt op ebpracticenet.be. Zo is een gebruiker van ebpracticenet er zeker van dat hij ​​altijd over de ​betrouwbare ​en up-to-date informatie beschikt om patiënten de best mogelijke zorg te bieden.

>> Meer info op VDAB

Wij zoeken iemand om ons validatieteam te versterken om dat kwaliteitslabel af te leveren.

Vacature 2: medisch redacteur voor Gezondheid en Wetenschap

De website GezondheidenWetenschap werd in december 2013 gelanceerd als project van Cebam (Belgisch Centrum voor Evidence-Based Medicine; www.cebam.be) met als doel de ‘health literacy’ van Vlaamse burgers en patiënten te verbeteren. Met dit begrip wordt bedoeld dat mensen voldoende kennis en vaardigheden hebben om te handelen in het belang van hun eigen gezondheid. Daartoe publiceren we onder meer een kleine 1000 patiëntenrichtlijnen; dat zijn beknopte informatieve pagina’s over een zeer breed scala aan gezondheidstopics naast wekelijks 3 tot 4 factchecks van gezondheidsnieuws in de media.

De website wordt gefinancierd door de Vlaamse Gemeenschap en kent sinds de start een groeiend succes. Om gezondheidsnieuws te factchecken en onze patiëntenrichtlijnen regelmatig en volgens nood te kunnen updaten, zijn we op zoek naar een medisch redacteur die ons team kan versterken.

>> Meer info op VDAB

Gecombineerde vacature

In deze functie zal je het team van Gezondheid en Wetenschap versterken als medisch redacteur (50%) en het validatieteam als wetenschappelijk medewerker (50%).

>> Meer info op VDAB